Miss Malibu

Merrie  /  1 april 2017  /  KWPN
Emerald van ’t Ruytershof x Kroongraaf x pres. v. Orthos

Op 1 april rond 6 uur in de ochtend is dit mooie merrie veulen van Emerald geboren.
Een weekje te vroeg maar de geboorte verliep voorspoedig.
We zagen al vrij snel een sterk karakter, maar ook heel bedachtzaam en slim.

Zie de link hieronder voor meer informatie.

Voor een overzicht van de afstamming van Miss Malibu zie Horsetelex – Miss Malibu

Moeder Tessa kreeg op de stamboekkeuring een 8,5 voor haar vermogen. Zelf liep ze tot het 1.10m in de sport waarna ze is ingezet voor de fokkerij.
Tessa heeft een beroemde halfzus namelijk Portofino die onder Micheal Whitaker op het hoogste niveau presteerde en deelnam aan de WEG in Aken 2006. Buiten Portofino heeft Tess nog 7 half broers en zussen die op 1.30m tot 1.60m nivo presteren.
Voor informatie over moeder Tessastrichta klik hier

Vader Emerald (van ’t Ruytershof) is een twaalfjarige zoon van Diamant de Semilly uit een moeder van Carthago x Lys de Darmen. De hengst is internationaal zeer succesvol met Harrie Smolders en is in 2016 voor Nederland naar de OS in Rio gegaan. Vooruitlopend hierop is de hengst in 2016 tijdens Indoor Brabant vastgelegd door de Stichting N.O.P. Tijdens de wereldbekerfinale in Goteborg heeft de combinatie zich bewezen met een uitstekende 2de plek in de finale. De combinatie won in 2015 de wereldbekerwedstrijd in Washington en had topklasseringen in diverse Nations Cup wedstrijden en Grote Prijzen. De hengst komt uit een goede moederlijn met een aantal goed presterende nauw verwanten waaronder zijn Grand Prix springende volle zus Diamanthina van ‘t Ruytershof. De hengst voldoet aan de röntgenologische criteria van het KWPN.
Voor meer informatie over Emerald klik hier.

Video’s