Lightning Breeze (La Vie)

Merrie  /  7 april 2016  /  KWPN
Fibonacci x Kroongraaf x pres. v. Orthos

Vrijdag 7 april om 3:30 uur geboren.
Lightning Breeze heeft bij haar geboorte de roepnaam La Vie gekregen omdat ze zo vol met leven zat.
Vanaf de eerste dag ging ze al bokkend en galopperend door de wei.
La Vie is een merrie veulen van Fibonacci.

La Vie heeft een ontzettend dapper karakter, erg makkelijk in de omgang en lijkt ze nergens van onder de indruk.

Vader van La Vie is Fibonacci.
Voor meer informatie over de afstamming: Horsetelex – La Vie 

Fibonacci werd in 2013 goedgekeurd bij het KWPN met 82 punten, reservekampioen springhengsten. Hij scoorde een 9 voor reflexen. Achten waren er voor voor techniek, rijdbaarheid/instelling, vermogen, aanleg als springpaard, galop en houding & balans. Voor de stap en draf werden zevens genoteerd.

Fibonacci toonde zich tijdens het KWPN-verrichtingsonderzoek een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken, laat zich goed bewerken en heeft een goede mond. Hij beweegt lichtvoetig, gedragen en met een goede houding en balans. Fibonacci springt met zeer veel reflexen, een goed lichaamsgebruik en maakt achter de sprong nog wisselend af. Fibonacci lijkt heel voorzichtig en toont veel vermogen. Als springpaard heeft Fibonacci veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

De beloftevolle Grand Prix hengst Carambole is de vader van deze Fibonacci. Zijn moeder is de preferente Waomi, een dochter van Pythagoras (Julio Mariner xx uit de Grand Prix-merrie Kyraleen van Quidam de Revel). Grootmoeder Naomi is een elitemerrie van Cantus (Caletto I x Roman). Naomi bracht in combinatie met Calvados een internationaal springpaard en is ook de moeder van Baomi (v.Tjungske), de nationaal kampioen vrijspringen in 2009.

Meer informatie over La Vie’s moeder, Tessastrichta, klik hier

Video

Video vader Fibonacci (Carambole x Pythagoras)