Noelle en Tessa beide drachtig gescand voor 2017

Tessa is voor aankomend jaar dragend van Emerald van ’t Ruytershof.
Noelle is dragend van Aganix du Seigneur (foto).

Emerald was actief tijdens de olympische spelen in Rio van afgelopen zomer en Aganix was voor zijn blessure de nieuwe troef van Jos Lansink.

Meer info over beide hengsten klik hier voor meer informatie:

Aganix du Seigneur Z
Aganix, pas negen, had na nulronden in Mannheim, Lummen en Amsterdam zijn eerste selectie voor de landenprijs van Rotterdam binnen. Jos Lansink zag er een kampioenschapspaard in, maar een blessure gooide roet in het eten. Voor de fokkerij is dit sportief verlies natuurlijk wel een aanwinst. Aganix du Seigneur Z wordt een vererver. Alles wijst in die richting. Hij viel al op met zijn nafok op de Z-evenementen. Twee zonen zijn Z-gekeurd. De reservekampioen van het Z-Festival 2015 bij de merrieveulens was een Aganix, alsook de kampioen bij de 4-jarigen. Zelf komt Aganix ook uit een uitzonderlijke moederlijn, de Sitte-stam. Moeder Cadix du Seigneur Z is de halfzus van LB Callas Sitte Z (C. Liebherr) en van Sea Coast Atlantic (G. Patteet), voormalig wereldkampioen zevenjarige paarden. Ook Aganix’ halfbroer Arsouille du Seigneur (Schilling) loopt momenteel Grand Prix. Het gaat om de stam van de Olympische merrie Gute Sitte van Eric Wauters, waaruit ook Aganix’ vader Ogano Sitte afstamt. Aganix is dus een product van perfect uitgekiemde lijnenteelt.
Meer informatie over Aganix op www.zangersheide.com/aganix

Emerald van ’t Ruytershof
Met Emerald werd Harrie Smolders in 2010 vice wereldkampioen bij de 6-jarige paarden te Zangersheide/Lanaken. Als 7 jarige weet Emerald  3 hengstenwedstrijden op zijn naam te schrijven. In 2013 is zijn doorbraak op het hoogste niveau. Emerald wint verschillende Grand Prix.
In 2016 was Harrie Smolders met Emerald actief op de Olympische Spelen in Rio.
Meer informatie en video’s over Emerald op www.emerald-stallion.com